Qualitat i Seguretat Alimentària

SOLÀ i BOLUDA, Antoni

Des de l'any 2000 estic treballat en l'àmbit alimentari ocupant el càrrec de responsable de qualitat en diferents empreses del sector. Responsable de la implantació, manteniment del sistema d'autocontrol (APPCC). Responsable de la implantació, manteniment i certificació dels estàndards de qualitat / seguretat alimentària BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard) i "Controlat per FACE". Gestió de les incidències internes, accions de millora, revisió del sistema de qualitat, indicadors de qualitat, formacions internes, entre d'altres tasques. 

El 2009 vaig iniciar la meva aventura personal treballant com a consultor pel meu compte. M'he dedicat a diferents activitats relacionades amb la seguretat i la qualitat alimentària com:

  • L'assessorament per a la implantació de sistemes de seguretat alimentària basats en les normes BRC, IFS, ISO 22.000, FSSC22000, sistemes d'autocontrol (APPCC).
  • Auditories internes d'estàndards de qualitat / seguretat alimentària, auditories higièniques en restauració social col·lectiva, restauració comercial, establiments minoristes.
  • Formació per a manipuladors d'aliments i sobre sistemes d'autocontrol (APPCC) dirigits a professionals del sector alimentari, tant a empreses com a cursos organitzats per entitats de formació i ajuntaments.
  • Projectes per l'autoritat local (Avaluació del risc sanitari d'establiments).

Formació

La formació és un element clau de la indústria alimentària i d’obligat compliment segons la legislació vigent. La pròpia empresa és responsable de formar als seus manipuladors d’aliments en qüestions relatives a la higiene alimentària, amb l’objectiu de garantir que els productes elaborats no suposen un perill per la salut. En aquest sentit els oferim el servei de formació per a manipuladors d’aliments, acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (REFMA: 0437/CAT).

Consultoria

L’outsourcing de processos pretén, entre altres coses, permetre a l’empresa que pugui dedicar-se a tasques de major rendibilitat. En aquest sentit li ofereixo suport  extern per al desenvolupament o revisió del seu APPCC, programes de prerequisits,  disseny i implantació de sistemes de qualitat ISO 9001 / BRC / IFS, assessorament en el compliment de reglamentacions, assessoria en matèria d’al·lèrgens i tot allò que tingui a veure amb la qualitat i seguretat dels seus productes.